P-huset Dragonen - En bortglömd plats i Umeås innerstad.

Under två veckor har vi i grupp arbetat med Dragonen. Vi har varje dag, på morgonen, fått olika uppgifter som sedan ska redovisas på eftermiddagen. Projektet har gått under namnet "Body and Space" och har handlat mycket om hur vi uppfattar utrymmen i kantrast hur de är i verkligheten. Jag visar de olika momenten på lite olika sätt här nu så hoppas jag att det är för förståeligt. /Gustaf
Första uppgiften var att uppsöka platsen och på något sätt redovisa hur det kändes att befinna sig på denna plats. Vi valde att göra ett bildspel med inspelat ljud från platsen.

________________________________________________________________________________________________





Andra uppgiften var individuell och där skulle vi skapa ett "Blind Object". Ett föremål som man genom att endast känna på ska kunna känna hur det är att vara på platsen.

______________________________________________________________________________________________


Den tredje uppgiften var att göra en "Perception Model". Det vill säga en model över hur vi uppfattar utrymmet. Vi gjorde en lådliknande utsida för att förstärka huset lådlika konstruktion.


Innuti förstärkte vi längder och former genom att luta ögat.




______________________________________________________________________________________________________


Nästa uppgift var att göra en skalenlig modell över vår plats för att sedan kunna jämföra den med vår uppfattningsmodell.

















Såhär ser platsen ut uppifrån just nu och nästa bild visar vårt förslag på vad vi vill göra för förändringar.

_______________________________________________________________________________________


Nästa uppgift var alltså att förändra vår plats på tre sätt. Parkeringsutrymmet skulle få mer färg och lättas upp med speglar.  Vi ville också separera bilarna från resten av platsen med en vägg och sedan sätta in en skatepark för att få in liv och rörelse i byggnaden. Samtidigt ville vi också skapa bättre förutsättningar för nattklubben och Max-hamburgerresturang.




















Detta är alltså vad vi fick fram!
__________________________________________________________________________________________


Sista delen i projektet var att skapa en mindmap över vad som fanns i och runtom platsen och att förbättra en rörelse i området.


Lite skisser från platsen och området runt och hur rörelsen till platsen skulle kunna förbättras.








Det var bilder på modellen som vi gjorde för att visa vår förbättrade rörelse. Vi ville att man istället skulle klättra upp för husväggen, gå över taket och sedan ta sig in i byggnaden genom ett hål i taket för att sedan landa i skateparken. Allt för att få en bättre upplevelse och få in mer liv och rörelse i byggnaden.

Projektet har varit väldigt kul och lärorikt men också lite småjobbigt ibland då vi alla är väldigt färska på området men jag är väldigt nöjd då det är det allra första projektet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0