Köksrivning 2.0

Nu har jag tillsammans med några kompisar från klassen rivit köket och köksväggen. Ut med det gamla för att ge plats åt det nya. Nu blir det en hel del spacklande, målning och golvläggning innan jul och efter jul kör vi upp det nya köket. Njut av den fantastiska filmen!

Första renoveringsetappen avslutad! - Etagebygge

Nu har jag bott här i snart en månad och det första renoveringsprojektet är avslutat. Det jag är gjort är att jag har byggt ett etage i min sovalkov. Där blir det som ett rum i rummet där jag har sängen och mitt skrivbord som jag också byggt. Det gör också att det blir med lättmöblerat och jag får en massa förvaring under plattformen. Lägger upp många bilder så att ni får se hur det blev. Jag är mycket nöjd och det är skönt att äntligen få lite ordning. Nästa helg ska det rivas köksvägg och kök för att starta nästa etapp: Köksrenoveringen! Hoppas att ni gillar det ni ser. /Gustaf


Såhär tänkte jag att jag skulle bygga.








Bygget börjar ta form.








Golvläggning


Skrivbordet


Glasskivorna är på plats i väggen.











Instalation av lamporna.








Är man ensam få man vara uppfinningsrik. Lite pill var det men hyllan sitter nu på plats. (jag ber om ursäkt att bilden kom på fel håll).

______________________________________________________________________________________

Såhär blev det tillsut:


























































Framtidsprojekt 2040

Nu har jag precis haft min halvterminspresentation där jag presenterat ett projekt som handlar om en framtida stad. Jag fick demografi som svagt ledord men projektet i sig skulle snarare spegla något som vi personligen var intresserade av och ville jobba med. Detta projekt är inte avslutat utan något vi kommer att jobba med flera veckor framåt men såhär långt har vi kommit nu. /Gustaf

Först gjorde vi en "wall of thoughts" i grupp där vi samlade allt som vi kunde ha som inspiration.

______________________________________________________________________________________

Sedan skulle vi själva skapa ett collage, en text och minst tre diagram som skulle visa våra första tankar och idéer om hur vi tänkte oss denna framtidsstad. Jag tänkte mig att världens städer kommer att vara översvämmade med människor och att det inte kommer att finnas tillräkligt med land att bygga på. Dessutom ville jag ha mobila delar av staden och få in självförsörjande i dessa delar. Därför skapade jag ett koncept som innebär att många människor kommer att bo i  flytande moduler. Dessa moduler kommer sedan kunna röra sig mellan världens städer. I modulerna kommer människor med samma kunskap eller utbildning att bo. Modulen kan då flytta sig till en stad där deras kunskap eller arbetskraft behövs. Modulerna kan också ses som räddningsfarkoster efter naturkatasrtofer som blir allt vanligare. Detta är som sagt bara ett kocept och ännu ingen färdig produkt.













______________________________________________________________________________________

Därefter skulle vi på två dagar rita en sektion av vårt kocept med en teknologisk uppfinning. Jag ritade då dockningsstationen som modulerna kommer att behöva. Uppfinningen innebar hur personerna, som kommer från modulerna och ska in i städerna, skulle integreras i det okända samhället bara genom att gå igenom stationen.



______________________________________________________________________________________

Till sist skulle vi bygga två modeller av hur vi tänkte att vårt koncept skulle kunna se ut. En i skal 1:200 som skulle visa hur staden är uppbyggd och hur toppografin ser ut och en i skala 1:50 som skulle zooma in på en allmän plats.























______________________________________________________________________________________

En bild på uppdateringen av min plansch innan presentationen.



Första projektet i lägenheten - Garderobsrivning

Nu är första förändringen gjord i nya lägenheten. Det jag har gjort är att jag har tagit bort en garderob som tog onödig plats i klädkammaren. Dels för att få större plats och lättare planeringsmöjligheter i klädkammaren men också för att få mer väggyta. Det som återstår är spackling och färg. Sen har jag också köpt virke för nästa projekt som jag hoppas kunna börja med till helgen. Det är lite mer omfattande och det jag ska bygga är ett litet etage. Lägger upp det projektet så fort jag gör något.
/Gustaf
















RSS 2.0