Uppdatering - Upphöjt blomland + Plantering

Nu har våren äntligen kommit hit på riktigt vilket gör det möjligt att plantera. Blomlandet har nu också fått ett vattenbad och belysning. Jag har även satt dit en list under för att täcka ljusslangen. Resultatet blev precis som jag tänkt mig och jag är väldigt nöjd med vår lilla baksida. Framtida projekt som ska byggas till baksidan är en förvaringslåda/bord och en utfällbar bänkskiva. Jag återkommer med ritningar på dessa snart! /Gustaf

Blomlandet innan planteringen


Här har jag planterat sex stycken grästuvor, Japansk Starr.
Den nya listen för att dölja ljuslangen.

Plantering i det andra landet. 3 st Skugggröna som är tänkt att de ska hänga över kanten, 7 st Vita Lavendel och 3 st bambubuskar Fargesia Rufa. I den fykantiga zinkbaljan är det Taklökar och i de två stora krukorna är det Matrabarber och örter.


Turkietresan

Nu har jag alltså varit i Kemer, Turkiet. Det var mycket skönt även om alla dagar inte innehöll jättevackert väder. Det fanns en del häftiga byggnader varav många var hotell eller klubbar. /Gustaf

Turkietresa

Idag åker jag till Turkiet med släkten. Ska bli riktigt skönt att komma iväg från vardagen ett tag. Hur det är med arkitektur vet jag inte men kameran är med och hittar jag något fint så kommer det att dokumenteras. Hej då Sverige!
/Gustaf

Rigaresan - Kontrasternas stad!

Nu är jag tillbaka från Riga och jag måste säga att arkitekturmässigt är det en mycket märklig stad. Där står de modernaste lyxhotellen bredvid fallfärdiga ruckel och någon känsla av färdighet finns inte på någon gata eller något kvarter. Överallt ser man något som påminner om krigstiderna. Här är allafall lite bilder som jag tog.


GC-galleria

En av Rigas många väggmålningar


En vanlig syn: Gammal byggnad med nya glaspaneler


Park mitt i Riga med monument i mitten


Monumentet


Påminnelse från krigstiden


Detta låg precis bredvid vårat hotell.

Häftiga saluhallar med takkonstruktioner tagna från gamla flygvapenhangarer


Saluhall

Den sista byggnaden som finns kvar som visar Sovjettiden. Den har nämligen den Sovjetiska hammaren och skäran på fasaden.


Monument till en hemlig grupp som räddade hundratals judar.


Origo - enormt köpcentrum


De hade ganska fina byggnadsställningsöverdrag.


Innergård i det finaste kvarteret med alla märkesbutiker.


En liten mörk gränd som vi såg från vårt hotellfönster


Ett hotell med lettiska dikter och texter skrivna på fasaden.

En bit utanför centrum såg det ut så här och det kändes som en helt annan stad. Betydligt färre bilar och nästan lite kusligt tyst


Ett sprillans bostadshus inklämt mellan två ruckel.


Chocolate Building - En kontorsbyggnad som nog var det snyggaste huset jag såg i staden.


Kontraster ännu en gång. Denna gång från vårt hotellrumsfönster.


"The Thumb" till vänster och Vansu bridge (en av Europas längsta kabelbro, 596 meter)


Rigas nya nationalbibliotek också kallat "Palace of light"


"The Thumb" är ett Swedbankkontor


Fin fasad


Elefant Hotell


Ännu en galleria


Riga by night


Riga by night - Radisson Blu Hotell


Riga Railway Bridge - järnvägsbro med väldigt vacker belysning

Väldigt speciell arkitektur som sagt och kontrasterna är fantastiska. En mycket lyckad resa men det finns många fler byggnader att se som jag inte hann med denna gång. Så kanske att jag kommer tillbaka!
/Gustaf

Resa till Riga!

Imorgon åker jag till Riga med klassen! Det ska bli väldigt skönt och väldigt väldigt roligt. Har kollat in ett tjuotal häftiga byggnader som jag ska titta på. Riga är verkligen en stad under ständig nybyggnation och som de själva säger "Riga blir aldrig färdigt". Kontrastena mellan risiga tegelbyggnader, från Sovjettiden, tror jag blir häftiga och så ser det ut på bilderna jag har tittat på. Jag har självklart med mig kameran och delar med mig av bilderna när jag kommer hem på fredag.

/Gustaf

Upphöjt Blomland - Uppdaterning

Idag har jag varit och handlat lite mer saker till blomlandet. Lekakulor, jord, ett vattenkar (zink)och två spottar. Blev väldigt snyggt faktiskt och lådan ser verkligen mera färdig ut nu. Bilder kommer när planteringen är klar. Det blir antagligen något gräsliknande och det görs så fort det blivit lite varmare i landet Sverige.

/Gustaf

Upphöjt blomland

Idag har jag tagit mig ann ännu ett projekt. Idag var det ett upphöjt blomland med belysning under. Tanken var dels att fylla en tom del av trädgården, dels att täcka över en ful brunn och såklart få in lite fler blommor i trädgården. Projektet var mycket lyckat och blomlandet står nu färdigt. Nu återstår plantering och det finns även planer på någon typ av vattenspegel. Projektet tog en eftermiddag och då har inhandlingen av allt räknats med. Kolla gärna  in den!


Vädret var inte på min sida men det löstes med en presenning.


Underredet färdigt - ganska knixit att få det rakt du plattorna lutar mot brunnen.


Ramen har monterats.


Botten är färdig


Plastad och även överliggare ditsatta
Belysningen i mörker - måste säga att det blev väldigt effektfullt

Det var alltså dagens projekt!
/Gustaf

RSS 2.0